Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Henkilöstöasiaa

Viime valtuustokokouksessa käytiin ajallisesti pitkä keskustelu Oulun palveluksessa olevien henkilöiden irtisanoutumisaallosta. Tarkennetaan vielä, että kyseessä eivät siis olleet eläköitymisen vuoksi irtisanoutuneet henkilöt.

Valtuutettujen huoli oli syvä ja henkilöstöjohtaja vastasi fiksusti kysymyksiin.

Asia kallistui ehkä liikaakin palkkauskeskusteluksi. Tarpeettomasti varjoon jäivät ”ne muut syyt”. Varmasti palkkauksessa on puutteita, mutta periaatteessa jokaisen kaupungilta irtisanoutumisen yhteydessä pidetään lähtöhaastattelu. Siinä poislähtijällä on mahdollisuus kertoa ratkaisuunsa vaikuttaneista tekijöistä. Näitä asioita ei kerrottu.

Palkkajohtajuus julkisella puolella ei ole tavoiteltava asia, mutta paras henkilöstöjohtaminen on. Irtisanoutmisten määrä yhdistettynä sairaspoissaolojen määrän kasvuun on merkki jostain.  

Oulu eroaa myös Etelä-Suomen muista isoista kaupungeista siinä, että työpaikan vaihdon kynnys on huomattavasti korkeampi. Samantyyppisiä työnantajia ei ole liiemmälti tarjolla. Ja käsi sydämellä: työpaikan vaihdokseen harvoin päädytään punnitsematta asiaa pitkään ja perusteellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oulu vs maakunta

Hyvinvointialueen strateginen ja operatiivisen toiminnan valmistelu on edennyt hyvin Pohjois-Pohjanmaalla. Lähes kaikilla hyvinvointialueill...